הרמת חזה עם שתל
נשים רבות סובלות ממראה שד צנוח ולא מחמיא. הבעיה נוצרת מסיבות שונות הכוללות ירידה מאסיבית במשקל, איכות עור ירודה, הריונות וגנטיקה בעייתית.
בכל המצבים האלה קיימים עודפי עור יחסית לנפח השד. ניתוח הרמת חזה הוא ניתוח בו מסירים עודפי עור מהשד על מנת לאזן בין המעטפת שלו לנפחו. כאשר מסירים את העור העודף, השד מקבל מראה זקוף ורענן יותר.
בחלק מהנשים, צניחת השד מלווה גם בנפח ירוד או בחוסר התפתחות שלו. במקרים אלה, הרמה של השד, המלווה בד"כ באובדן נפח נוסף, תייצר שד זקוף יותר אך ללא נפח - מראה אשר מועדף פחות על המטופלות על פי רוב.
ניתוח הרמה והגדלת חזה או הרמת חזה
במקרים אלה, יש להסיר עודפי עור ולהוסיף נפח לשד באמצעות שתל סיליקון - ניתוח זה קרוי ניתוח הרמה והגדלת חזה או הרמת חזה עם שתל. להבדיל מניתוח הגדלת חזה ללא שתל שמתבצע בטכניקות אחרות כמו שימוש בשומן עצמי וכולי.
* לתמונות לפני ואחרי של הרמת חזה עם שתל
לפני ניתוח הרמה והגדלת חזה יש לשמור על מס' עקרונות:
ההכנה לניתוח הרמת חזה עם שתל כוללת תשאול המטופל על מחלות רקע ובדיקה מעמיקה של השד כולל תיעוד מידותיו, דרגת הצניחה, הנפח שלו, קיום גושים ומידת הא-סימטריה בין השדיים.
1. ראשית, על כל מטופלת בעושר החמישי לחייה לעבור ממוגרפיה של השד לשלילת ממאירות. חשוב להבין כי כל בעיה העלולה לפגוע בזרימת הדם לחתך הניתוחי, תעלה באופן מובהק את הסיכון לפתיחה של חתך ניתוחי, זיהום, חשיפה של שתל וצלקות לא אסתטיות. לכן, על מטופלים מעשנים להפסיק לעשן כחודש טרם הניתוח.
2. כמו כן, יש לאזן סוכרת שאינה בשליטה. בבואנו להתאים את מידת השתל למטופלת עלינו לקחת בחשבון מספר מרכיבים הכוללים את רצונה של המטופלת, אך גם את המגבלות הרפואיות. החדרת שתל אשר רחב ממידות החזה של המטופלת, או שתל גדול באופן יחסי, עלולים לגרום לתופעות לוואי בטווח הארוך.
3. שתל כבד גורם למתיחה חוזרת של העור (שאיכותו מלכתחילה ירודה), לצניחה חוזרת מהירה ולהרחבת צלקות. שתל הרחב ממידות השד עלול לייצר גלים ע"פ השד ולגרום לתחושה לא טבעית על העור.
החלמה מניתוח הרמת חזה עם שתל
ניתוח הרמת חזה עם שתל נמשך כשעה וחצי עד שעתיים ונערך תחת הרדמה כללית. מרבית המטופלות תשתחררנה לביתם ביום הניתוח. עוצמת הכאבים קלה באופן יחסי והתחושה היא של גודש ולחץ בחזה בד"כ.
חשוב להימנע מעישון גם בתקופה שלאחר הניתוח. כמו כן, יש להקפיד ולנוח בשבועיים הראשונים שלאחר הניתוח ולחזור לפעילות בהמשך באופן מדורג ומתון.
תמיד ניתן לבצע החלפת שתלים במידה ושינית את דעתך לגבי הגודל וכדומה.
סיבוכים אפשריים מהניתוח
מרבית הניתוחים עוברים ללא סיבוכים מיוחדים אם קיימת הקפדה על הוראות הרופא. סיבוכים אפשריים כוללים:
- דימום
- זיהום
- א-סימטריה קלה ופתיחה של קו תפרים.
קיימות גם תופעות לוואי שונות לאחר הניתוח הכוללות:
ריקנות בחלקו העליון של השד המופיעה מספר חודשים לאחר הניתוח לאחר חלוף הנפיחות והופעת רפיון משני של העור. כמו כן, חשוב לדעת כי קיימות צלקות לאחר הניתוח אשר בד"כ מתעדנות בטווח הארוך אך עלולות להתרחב מעט.